27 feb. 2012

Formele-gând

Chiar în prima postare pe acest blog am făcut referire la gând, la modul în care prin acest gând se poate defini sau redefini o anumită situaţie. Şi asta pentru că tot mai des se vorbeşte de acest instrument, de această armă ce stă la dispoziţia oricui. Anticipez şi spun că ea este veche de când lumea, dar ideea a fost bine ţinută în frâu prin religie dar şi prin ocultism.
“Formele-gând” sunt o categorie mare în care se pot încadra tradiţionalele rugăciuni, afirmaţiile, suţinerea – latura pozitivă – sau blestemele, defăimarea, împiedicarea – latura negativă. Acestea pot fi împărţite după modul de exprimare: verbalizate, scrise sau doar gândite.
* * *
Un înţelept spunea: „dacă creierul ar fi sediul gandiri, atunci am gândi cu toţii”. Toţi oamenii au creier, cam de aceeaşi greutate, iar unele animale îl au chiar mai mare decât al omului, şi totusi o problemă este inteligenţa. Inteligenţa, în mod implicit ar însemna capacitatea de a folosi intelectul, dar depinde şi de sens; al armoniei, iubiri, modestiei sau al dizarmoniei, luptei şi profitului. Hoţi şi poliţişti sunt la fel de inteligenţi, se confruntă de sute de ani şi încă nu a învins nici o tabară, De exemplu, când omul greşeşte, sau uită ceva, se dă peste cap: „ce prost sau ce neatent am fost”, iar când îşi dă cuvântul sau îşi cere scuze, duce mana spre Anahata (inimă): „pe cuvântul meu sau „scuză-mă, te rog”.
Sunt elemente care îl pot apropia pe om de marginea sufletească şi mentală, de unde izvorăsc gândurile sau mai bine zis „formele-gând”, care mai apoi prin scăderea vibraţiilor se materalizează în cuvinte, vorbe, fapte.
Dacă cineva crează o formă-gând, fie ea creatoare, fie distrugătoare, de natură pozitivă sau negativă, şi o trimite pe aceasta în univers, atunci când acea formă-gând îşi termină activitatea, ea se va întoarce la creatorul ei, purtând cu ea urmele de neşters ale drumului său; reuşitele sau nereuşitele formei-gând sunt păstrate în atomii negativi ai eterului universal, care este un fel de jurnal al vieţii mentalului omului gânditor, cu gândurile, sentimentele, dorinţele, intenţiile, vorbele, faptele sale. Cronica, jurnalul acesta reprezintă baza karmică pentru un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat.
Astăzi, chiar şi ştiinţa exactă recunoaşte că gândurile negative, distrugătoare, ca de pildă teama, îngrijorarea, anxietatea, slăbesc sistemul imunitar al corpului fizic, iar acest lucru poate provoca rapid apariţia diferitelor boli. Se observă cum acei oameni care zâmbesc des, sunt boemi, plini de voie bună, îşi păstrează vitalitatea formelor-gând, sunt capabili de viaţă şi au o sănătate mult mai bună faţă de cei din categoria opusă. Când omul a făcut ceva sau face ceva cu un sentiment de nemulţumire, sau mănâncă lucruri despre care nu este sigur, sau a citit, chiar a experimentat că nu ajută prea mult sănătatea etc...; sunt câteva dintre modurile în care îşi face gratuit ”rău” cu mâna sa.
Dacă gândurile sunt pline de iubire, intenţii bune, dorinţa de a ajuta, dăruire, atunci omul va provoca şi va extrage din alţii, spre persoana sa, aceleaşi tipuri de gânduri, şi-i va atrage către el pe acei oameni. Întâlnirea dintre hoţ şi jefuit, dintre violator şi victimă, dintre accidentat şi copacul de pe stradă, dintre boală şi cetăţeanul onorabil, nu este întâmplătoare: „cine se aseamănă se adună”. Somnul şi visele sunt foarte reale, ele chiar există, faptul că omul nu le înţelege sau nu are o continuitate sau este prea materialisti ca să şi le reamintească, asta nu înseamnă că ele nu influenţează. 24 ore din 24 emite, interferă şi primeste ceea ce a creat el însuşi, nu prea se amestecă nimeni în ciorba de forme-gând a fiecăruia. Dacă are această impresie, înseamnă că frica, lenea, boala, plafonarea mentală şi spirituală, acceptarea, obişnuintele şi tradiţia îi conduc viaţa.
Datorită gândirii abstracte, omul poate ajunge până acolo încât să se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale şi să intre mai uşor în legătura cu lumile cu vibraţii energetice mai înalte şi armonioase, cu sensul propriei „inimi”, cu lumile astrale, mentale şi cauzale.
Aceasta gândire abstractă, are ca pornire gândirea practică, înţelepciunea şi atenţia de zi cu zi. Dacă un cuvânt nu este în mintea omului nu are cum să îl pronunţe.
Dacă poate înjura, vorbi urât, despre boală, catastrofe, despre bârfe la adresa vecinului sau şefului, toate acestea se află în mentalul său prin educaţie, televiziune, cărţi, experiente. A le extrage forţat nu prea poate, însă prin minimul de control mental, numit şi atenţie, bun simţ, responsabilitate, spirit viu şi sănătos se poate atenua această „beţie mentală”.
Aceste forme-gând primitive sunt foarte mult datorate stării de anestezie mentală, cauzată de sistemul de alimentare tradiţional şi mai ales carnivor, cu toate afecţiunile fizice şi psihice care rezultă: dar culmea printr-o nesimţire educată, necunoscând altă stare, s-a obişnuit şi i se pare că este om normal.
Alimentaţia, indiferent de gradul ei, grosieră denaturată (fierturi, grăsimi, prăjeli, carne, zahar, sare, pâine, etc.), lacto-vegetariană, vegetariană (fără carne sau alte produse dar totul fiert şi bine prăjit), naturală (fără tratament termic şi toată cohorta de toxine), lichidă (realizată de mulţi, chiar pe parcursul a multor ani), este o greutate în plus pentru corpul uman, printr-un consum de energie. Energia nu stă în alimente sau medicamente ci în prana, singura formă reală de alimentare energetică şi totală este prin arta respiraţiei. Deci pe lângă toate grijile mentale zilnice, sa mai aibă şi grija alimentaţiei. Una fără alta nu se poate, controlul alimentar deschide o uşiţă a sensibilităţilor şi posibilităţilor sale, controlul mental deschide uşa iluziei şi confundări cu corpul fizic, iar controlul energetic deschide poarta.
Oameni obişnuiţi, gânduri obişnuite, vorbe obişnuite, comportament obişnuit, alimentaţie şi boli obişnuite, până s-a obişnuit de tot cu această „vulgară obişnuinţă”, a creat un zeu şi o realitate iluzorie (condusă de împăratul mass-media şi peste puţin timp de calculatoare), şi chiar este convins că aşa este bine şi normal: să sufere, să se mintă, să fure, să profite de cei căzuţi, să moară, să descopere noi boli, să dă permanent vina pe alţii, să facă războaie şi multe alte lucruri obişnuite spre culmea democraţiei şi salvarea omului.
Astăzi un om sănătos, modest, liniştit, sincer, iubitor, atent, sau corect ar fi de râsul satului, nu ar avea nici o şansă să facă afaceri sau să se afirme în vreun domeniu. La lipsa de „şanse şi avantaje sociale”, este inclusă şi sănătatea, pentru că este foarte rară, clubul oamenilor sănătoşi nu a apărut, dar clubul obezilor, diabeticilor, tuberculoşilor, victimelor... sunt în număr care tinde spre infinit. Societatea nici nu mai ştie cum să apere drepturile materiale la atâtea grupuri de „handicapaţi”, şi nici nu prea face nimic, că cei rămaşi fără drepturi şi compensaţii, ca nu cumva să scape de cărarea deja bătătorita şi foarte cunoscută a educaţiei moderne. Totuşi se poate, spiritul este foarte puternic, educarea credinţei cu alte unităţi de măsură poate aduce controlul şi scăparea de această lume a formelor-gând dizarmonioase, chiar dacă aparent nu are ce face şi se alege ca o parte din viaţă să traiască în această „obişnuinţă”, oricând poate alege cine este.
Dacă omul are grijă ca în gândurile noastre să păstreze optimismul, veselia, dorinţa de bine, înţelegerea, dorinţa de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste gânduri îi vor colora atmosfera, starea de spirit. Dacă corpul nostru fizic se formează şi reformează prin recunoaştere pe baza unei reguli cosmice, în funcţie de comportamentul mental, atunci gândurile armonioase vor avea efect asupra corpului uman fizic, a întregii sale fiinţe, şi vor afecta şi mediul nostru înconjurător.
O vorbă înţeleaptă spune: „dacă un singur om se schimbă, se vor schimba toate”, şi tot el spunea: „chiar şi dacă nu faci nimic, lucrurile se vor schimba în jurul tău”. Sănătatea şi bunăstarea materială depind în mare măsura de aceste lucruri.
* * *
Mentalul subconştient este factorul foarte important al evoluţiei. La orice inspiraţie, aerul ce pătrunde în plămâni, duce cu el o imagine amănunţită a mediului înconjurător. Cel mai mic gând, cea mai mică emoţie, pătrund în plămâni, de unde ajung în sânge. Sângele este produsul cel mai înalt, cel mai valoros al corpului eteric. Imaginile preluate de sânge din plămâni sunt duse mai departe şi rîmân imprimate în atomii negativi ai corpului eteric, pentru că după moartea corpului fizic să fie "judecătorii" omului respectiv. O alimentatie naturală continuă, combinată cu experienţe mentale spirituale reale, de individualizare şi imaculare, au efect chiar şi în transformarea structurii ADN afectate la naştere sau pe parcurs.

Niciun comentariu: